utorok 20. novembra 2012

Hexagonálna žinka

 

 Hexagonálna žinka - 21,5 cm na šírku v najširšom mieste
 Materiály: Bavlnená priadza, háčik č H Veľký očné ihly alebo malá hák na tkanie v koncovej Vytvorenie magického očka si môžete  pozrieť na tomto videu:



 1.riadok: vytvoriť si magické očko; očko1, 6 KS spojiť do kruhu, spojiť  pevným okom do prvého KS.
2.riadok : očko 1, 2 KS do každého KS okolo, spojiť s PO do prvého KS  - (12 KS)
3.riadok: očko 1, *KS do prvého KS, 3 KS do nasledujúceho KS, * opakovať od * doookola, spojiť s pevným okom do prvého KS, ( 24 KS).
4.riadok: očko 1, KS do každého KS okolo, spojiť s pevným okom do prvého KS, otočiť.
5.riadok: očko 1, KS do každého z prvých 2 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, * KS do každého z nasledujúcich 3 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, rep od * 4 viackrát, KS do posledného KS, spojiť s pevným okom do prvého KS,  -( 36 KS).
6.riadok: očko 1, KS do každého KS okolo, spojiť s pevným okom do prvého KS, otočiť.
7.riadok : očko 1, KS do každého z prvých 3 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, * KS do každého z nasledujúcich 5 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, rep od * 4 viackrát, KS do každého z posledného 2 KS, spojiť s pevným okom do prvého KS, - (48 KS).
8.riadok: očko 1, KS do každého KS okolo, spojiť s pevným okom do prvého KS, otočiť.
9.riadok: očko 1, KS do každého z prvých 4 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, * KS do každého z nasledujúcich 7 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, rep od * 4 viackrát, KS do každého z posledného 3 KS, spojiť s pevným okom do prvého KS,  - (60 KS).
10.riadok : očko 1, KS do každého KS okolo, spojiť s pevným okom do prvého KS, otočiť.
11.riadok : očko 1, KS do každého z prvých 5 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, * KS do každého z nasledujúcich 9 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, rep od * 4 viackrát, KS do každého z posledného 4 KS, spojiť s pevným okom do prvého KS,  - (72 KS).
12.riadok : očko 1, KS do každého KS okolo, spojiť s pevným okom do prvého KS, otočiť.
13.riadok : očko 1, KS do každého z prvých 6 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, * KS do každého z nasledujúcich 11 KS, 3 KS, do nasledujúceho KS, rep od * 4 viackrát, KS do každého z posledného 5 KS, spojiť s pevným okom do prvého KS,  -( 84 KS). Dokončiť.
 Práca v závere dokončíte s vyšivacou ihlou.  

zdroj:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára